Capsule Wardrobe.

ljpwpa6n1ee-bruno-nascimento

bron: unsplash

Capsule waddeuh? Begin 2015 had ik nog nooit van de term Capsule Wardrobe gehoord. Oké, ik las wel de Marie Claire en had gehoord van een Capsule Collection, waarbij een designer een gelimiteerd aantal items op de markt brengt, die allemaal beschouwd kunnen worden als essentials en zodoende ook allemaal met elkaar combineerbaar zijn; denk Trenchcoat, witte bloes, zwarte pantalons, black pumps, little black dress, … Maar de term Capsule Wardrobe was mij compleet onbekend.

Dus begin 2015 bevond ik me in mijn tweede slaapkamer die fungeerde als dressing; ik deed mijn gigantische dubbele kast open en ohja… het gekende probleem “I have nothing to wear!!!”Dan haalde ik mijn Pinterest account boven om inspiratie te zoeken – tijdverlies van jewelste –  om vervolgens de items ergens uit mijn kast te vissen. Tijdens die eeuwigdurende Pinterest-zoektocht kwam ik vaak van die mooie plaatjes zoals hierboven tegen die me deden wegsmelten. Ik wou ook zo’n lichte, georganiseerde kast én er steeds fantastisch uitzien!

Dat ik misschien teveel items bezat, drong nog niet tot me door, dus nam ik een hele zondag de tijd om mijn kast te reorganiseren met behulp van: YouTube! Best.Buddy.Ever. Ik tikte in: Organize Closet en kwam al gauw bij tientallen filmpjes over hoe je kast te organiseren. Uiteindelijk kwam ik bij een Closet Tour van Light By Coco . Het filmpje vind je hier. Terwijl ik aan het opruimen was, hoorde ik haar vertellen over een kledingkast die maar 33 items bevatte voor 3 maanden. En TOEN had ik dat spreekwoordelijke *ping*-moment. Het lampje dat ging branden boven mijn hoofd. De zucht van verlossing. Ik sprong op mijn iPad -serieus, er zit een barst in m’n scherm daardoor – en begon actief te luisteren naar wat ze te vertellen had en al gauw bevond ik mezelf in de hele Minimalists-community.

Dit moment heeft mijn leven veranderd!

Al mijn organisatieplannen vlogen aan de kant, ik maakte een staand kledingrek leeg en plaatste die op mijn slaapkamer. Dat kledingrek begon ik te vullen met maximum 33 items die ik de komende drie maand zou dragen en mijn extra kledingkamer, die sloot ik af. Meer over dit project is te vinden op Be More With Less, onder de naam Project333. Het werd een uitdaging die mijn hele leven zou veranderen.

Ondertussen zijn we een jaar verder en ik kan zeggen dat dit mijn hele leven veranderd heeft. Hoe één simpel YouTube-filmpje je persoonlijkheid kan vormgeven en je leven kan omgooien. GEK. Dus aangezien ik een pak wijzer geworden ben, ervaringen heb opgedaan met Capsule Wardrobing en mijn cornflakes slap laat worden omdat ik hierover schrijf met zoveel passie; wil ik jullie de komende tijd vertellen over mijn ervaring met dit project. Ja, er zijn al honderden mensen die ingestapt zijn, er is zoveel over te vinden en het minimalisme is een ware trend, maar de ervaring wint het vaak van de theorie.

Bereid je maar voor op binnenkort heel wat Capsule-Wardrobe-Informatie.

Liefs,

K.

2 thoughts on “Capsule Wardrobe.

  1. Pingback: All White.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s