MAC Pro Longwear Concealer

One comment

MACprolongwearconcealer-1.jpg

Dé concealer die ik al jaar en dag gebruik is de MAC Pro Longwear Concealer. Een heerlijk dekkende concealer die gemakkelijk werkt en in een hygiënische verpakking komt! Aangezien ik afgelopen weekend mijn derde flesje (van eenzelfde kleur) heb aangeschaft, was het tijd voor een review!

MACprolongwearconcealer-2.jpg

Over het algemeen gebruik ik de kleur NW20 (uiterst links), maar omdat ik tijdens de zomermaanden toch snel een kleurtje krijg, heb ik ook graag donkerdere tinten in huis. Zo zie je ook NW25 en NW30 in beeld. Persoonlijk vind ik de selectie van kleurtinten niet zo evident, dus het is aangeraden om toch even advies te vragen bij een (goede) MAC-consulent. Toen ik langsging in de winkel in Brugge en vroeg om een tint donkerder dan NW20, kreeg ik de NW25 mee, maar blijkt dat die toch nog iets bruiner/donkerder is van kleur dan de NW30. Hieronder zie je de kleuren van links naar rechts (NW20-25-30). Misschien niet de beste foto, want genomen met m’n iPhone, maar de kleuren komen hier echt heel goed overeen met hoe ze er écht uitzien.

IMG_1729.jpg

Het mengen van kleuren is een optie om de mooiste combinatie te verkrijgen, maar dat vind ik vaak zonde van het product. Er komt namelijk altijd meer product kijken bij het mengen, dan je zal kunnen aanbrengen.

MACprolongwearconcealer-3.jpg

De textuur van deze concealer is echt TOP! Hij is heerlijk dun en vloeibaar, waardoor hij heel natuurlijk aanbrengt, maar toch is hij erg dekkend! Meestal breng ik hem aan met mijn vingers om het mooiste effect + dekking te krijgen en blend ik hem uit met een beautyblender. Natuurlijk is hij ook snel aan te brengen met een kwast, bv. de Zoeva 142 Concealer Buffer, maar dan geeft hij snel een sterk dekkend effect, terwijl ik het graag iets meer naturel houd.

De verpakking van deze concealer vind ik echt een groot pluspunt. Hij komt in een glazen flesje (wat altijd gezonder is voor het product) en komt met een pompje, waardoor hij ook hygiënisch is in gebruik en je het product toch wat langer kan gaan gebruiken. Er wordt aangeraden hem max. 6m te gebruiken – bij dagelijks gebruik is hij na 6 maand ook wel op – maar het product blijft over het algemeen wel een tweetal jaar goed in deze verpakking. Als je hem natuurlijk op een donkere, koele plek bewaart.

Het enige nadeel aan het pompje is de dosering. Het drukken gaat nogal stroef wanneer je licht wil doseren en als je direct een volledig pompje neemt, dan heb ik altijd teveel product, waardoor er veel verloren gaat, maar dit is ook wel het enige nadeel aan deze concealer. Meestal probeer ik het teveel aan product te hergebruiken om bepaalde delen van mijn gezicht op te lichten of imperfecties extra dekking te geven.

MACprolongwearconcealer-4.jpg

Vijf flesjes en vier jaar verder ben ik nog steeds uiterst tevreden van deze concealer! Daarbij is het ook altijd leuk om te weten dat MAC deze producten laat produceren op onze eigen bodem, namelijk in België! Het voordeel hiervan is dat er toch strengere eisen zijn naar hygiëne in productie dan bv. China en de kans is ook groter dat MAC ingrediënten gebruikt die toch van hogere kwaliteit zijn dan bv. low-budget concealers. De ingrediëntenlijst mag dan vaak wel gelijkaardig zijn, het is toch de kwaliteit van de grondstoffen die het verschil maakt. En al bij al is de prijs voor zo’n goede concealer best schappelijk, voor € 20 kan je zeker zo’n zestal maand verder met make-uppen!

Liefs, K.

Advertisements

1 comments on “MAC Pro Longwear Concealer”

  1. Pingback: Make-up Basics #1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s