Fall Favorites: 5 x lipstick

No comments

favorietenherfst2016-5

De herfst is veruit mijn favoriete seizoen. Prachtige kleurschakeringen in het landschap, lange en gezellige avonden voor het haardvuur en die heerlijke herfstkleren die terug uit de kast mogen. Doorgaans bevat mijn herfst-/winterwarderobe voornamelijk neutrale tinten zoals zwart en grijs, wat maakt dat het soms een beetje saai wordt. Dan houd ik er zo van om met een lipstick de hele leuk op te vrolijken en wat kleur of contrast toe te voegen. Kijk snel mee voor mijn favoriete lipsticks tijdens deze wisselvallige herfstmaanden.

Een lijst met links waar deze producten (eventueel) verkrijgbaar zijn vind je onderaan deze post.

favorietenherfst2016-6

Als eerste – en absolute – favoriet, een Rouge Volupté Shine van YSL in de kleur nr. 17 Rose in Tension. Deze gaat ondertussen al een poos mee en blijft een absolute favoriet! Deze bordeaux-roze lippenstift geeft direct dat vleugje kleur aan een simpele outfit. Dit is ondertussen al mijn derde rouge volupté lippenstift en ik blijf echt zo verliefd op deze lijn. Deze lippenstiften hebben een heel romige textuur en zijn sterk gepigmenteerd. Zo heb ik nogal vaak last van droge lippen, maar met deze lippenstiften blijven mijn lippen echt goed gehydrateerd. Ze zijn niet super langhoudend omwille van deze textuur, maar het pigment blijft wel heel lang op je lippen, wat dan wel een voordeel is.

Niet alleen is deze lippenstift van hoge kwaliteit, maar hij zit ook nog eens in een prachtige (en zware) verpakking en hij ruikt ook zo lekker! Oké, geparfumeerde cosmetica is niet zo heel gezond, maar deze ruikt gewoon zo onweerstaanbaar lekker. Ik betrap mezelf er vaak op er even aan te ruiken.

favorietenherfst2016-7

Een tweede favoriet die al enkele jaren in mijn stash te vinden is, is deze Rouge Allure Velvet van Chanel in de kleur nr. 34 La Raffinée. Deze bordeauxkleur neigt iets meer naar paars, maar eenmaal op geeft hij een hele mooie paarsbruine kleur. De Rouge Allure Velvet collectie is al enkele jaren een vaste waarde in het Chanel-schap en is een matte variant van de bekende Rouge Allure lipsticks.

Hoewel het dus een matte lippenstift is, is hij heel romig en voedend van textuur. Toch moet ik bekennen hem niet altijd even gemakkelijk te kunnen dragen. Omdat mijn lippen van nature snel droog worden (incl. velletjes) is hij niet geschikt om op ‘slechte dagen’ te dragen. Hoewel hij nooit droog gaat aanvoelen of gaat trekken, benadrukt hij wel de textuur van je lippen en dus ook velletjes. Verder is het een prachtige lippenstift die erg lang op z’n plek blijft zitten.

favorietenherfst2016-8Deze MAC lippenstift was limited edition in de MAC Alluring Aquatic collectie uit 2014 – zo lang gaat hij ondertussen ook al mee. De kleur heet Mystical en is te vergelijken met donker baksteenrood. Deze lippenstift heeft een cremesheen finish, wat maakt dat hij heel romig aanvoelt en gemakkelijk aanbrengt, maar ook dat hij niet zeer langhoudend is. Voor mij leunt hij dicht aan bij mijn natuurlijke lipkleur, waardoor hij eerder een donker nude effect heeft. Ideaal om on-the-go aan te brengen, echt een fijne doordeweekse lippenstift.

FavorietenHerfst2016-9.jpg

Recentelijk toegevoegd aan mijn collectie is deze klassieker van MAC – Velvet Teddy. Dit is een lippenstift met matte finish, maar zoals we gewoon zijn van MAC heeft hij echt een hoge kwaliteit en droogt hij nooit uit. Hij is niet extreem langshoudend, maar het draagcomfort is echt fantastisch. Deze kleur is zo simpel en tijdloos, eigenlijk een favoriet voor het hele jaar door.

FavorietenHerfst2016-10.jpg

Als laatste eigenlijk geen lippenstift, maar een lipgloss van Clarins – Instant Light lipgloss  in de kleur 06 Rosewood Shimmer. Clarins noemt deze lipgloss een ‘lip perfecter’. Hij zou het licht zodanig vangen dat imperfecties niet meer zichtbaar worden. Omdat ik zulke probleemlippen heb, is deze natuurlijk een welkome aanvulling in mijn favorietencollectie, maar toch zou ik hem niet heel erg snel opnieuw kopen. Voornamelijk omdat ik de applicatie zo ‘onhygiënisch’ vind. Uiteindelijk is hij echt niet viezer dan een andere lipgloss, integendeel, maar het ziet er telkens zo vies uit als ik hem opendraai.

Waar ik wel echt fan van ben, is de textuur. Dit is een lipgloss die helemaal niet plakt, die voedend werkt en een heel mooi effect geeft. Zijn mijn imperfecties weg? Neen, maar dit product geeft wel een mooi, beschermend laagje en ziet er toch beter uit dan lippenbalsem of simpelweg niks op je lippen hebben. Ik merk wel dat ik zeer vaak naar deze lipgloss grijp, hij zit ook standaard in mijn tas, omdat hij heel gemakkelijk aanbrengt.

Zo dit waren mijn vijf favoriete lipproducten die ik gebruik tijdens het herfstseizoen (en ook daarbuiten). Hieronder lijst ik kort waar je ze eventueel nog kan vinden en/of eventuele dupes.

  • YSL Rouge Volupté Shine in nr. 17 Rose in Tension. Verkrijgbaar bij Ici Paris XL en bij verschillende webshops, maar niet zo eenvoudig meer te vinden. Een alternatieve kleur die er heel dicht bij aanleunt vind je hier – prijs: +- € 35
  • Chanel Rouge Allure Velvet in nr. 34 La Raffinée vind je bij Ici Paris XL –
    prijs: +- € 35
  • MAC Cremesheen Mystical (Alluring Aquatic limited edition) – niet meer verkrijgbaar, maar de kleur Party Line van MAC komt heel dicht in de buurt!
    Prijs: +- € 19,50
  • MAC Matte Velvet Teddy vind je hier.
  • Clarins Instant Light Natural Lip Perfector in nr. 06 Rosewood Shimmer vind je hier.

Wat zijn jullie favoriete kleuren voor het herfstseizoen?

Liefs, K.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s