Luxury wishlist

2 comments

Bron: extrapetite.com

A girl can dream right? – Al weken zit ik obsessief te kijken naar alle it-bags van het moment en steeds te kwijlen bij het idee er eentje rond mijn schouder te hebben hangen. Maar ohwee, het eeuwenoude dilemma: kan ik hier wel echt mijn geld aan geven? Zijn deze tassen – want uiteindelijk zijn het maar handtassen – het wel waard? En zo ja, welke is dan de beste keuze?

Vandaag een post die mijn innerlijke dilemma blootlegt en misschien eerder een soort therapeutisch schrijven is… maar dan nog! Kijk gerust mee naar al het moois dat de wereld te bieden heeft – enfin, wanneer het op handtassen aankomt tenminste.

1. Céline Belt Bag

celine5.jpg

Momenteel toch veruit mijn favoriet… De Céline Belt Bag. Klassiek en minimalistisch, maar groot genoeg om toch het een en ander te kunnen meenemen. Deze tas heeft me echt al uren in de ban gehad. Telkens wanneer ik een outfit zie op Pinterest met deze tas denk ik: damn, da’s écht een mooie handtas én het ideale formaat. Als in: een formaat dat ik nog niet heb in mijn bescheiden handtassenkast. Dit lijkt me zo dé tas om mee naar het werk te gaan.

De aflijning van het model, het stevige leder, de linten vooraan en de sluiting die eronder valt, … afgewerkt met mooie gouden hardware. Dit vind ik echt zo’n mooi design! Mijn zinnen staan alvast helemaal op deze tas… wie weet, binnenkort?

Argumenten pro: minimalistisch, tijdloos, groot, reeeeeally loving this one…
Argumenten contra: al even ‘in beeld’ en hoe lang blijft deze nog hot?

Wat denken jullie? Tijdloze klassieker of toch binnenkort een beetje teveel van gezien?

2. Proenza Schouler PS11 mini

ProenzaShouler1.jpg

Bron: net-a-porter

Echt al jaren in beeld in blogland en ik vind hem nog steeds fantastisch mooi! De Proenza Schouler PS11 mini. Tijdloos, maar toch wat ruiger door de sluiting. Echt dit is een tas die volgens mij bij AL mijn outfits zou passen… enige reden waarom ik zou twijfelen: ik heb al mijn Rebecca Minkoff Mini Mac en die zie ik zo graag en gebruik ik zo vaak, dat ik een beetje schrik heb dat deze tas het zou overtreffen.

Toch, ik zie mezelf al rondlopen met deze tas. Gecombineerd met een paar zwarte enkellaarsjes en jeans. Of in combinatie met een grijze jeans en zwart bloesje. Och, zoveel mogelijkheden…

Argumenten pro: al enkele jaren heel verliefd op deze tas, past bij alles, vrij ruim.
Argumenten contra: valt in dezelfde categorie als mijn Mini Mac.

3. Valentino

Bron: net-a-porter

Eigenlijk gelden hier dezelfde argumenten en liefde als de Proenza Schouler PS11 mini. Deze tas blijft me gewoon al jaren aanspreken en de zachtroze versie in combinatie met de studs vind ik gewoon zo bijzonder! Deze leukt volgens mij iedere lichte outfit perfect op… het enige punt is dat ik niet zo vaak lichte outfits draag. Dus dan misschien toch maar de zwart met gouden versie?

Het enige minpunt dat ik hier nog zie is misschien de gouden ketting om rond je schouder te dragen. Over het algemeen heb ik negatieve ervaringen met tassen die zo’n ketting als hanger hebben: de ketting verliest z’n kleur, het voelt pijnlijk aan op je schouder als je hem ‘bloot’ draagt of te lang draagt of de ketting gaat gewoon makkelijker stuk.

4. Gucci Soho Disco

guccisohodisco

Bron: Gucci

In de categorie meest draagbaar wint deze Gucci Soho Disco bag het veruit van alle andere. Gewoon omdat hij wat lager is in kostprijs en zeer neutraal en plezant lijkt om te dragen. Zeker deze bruine variant doet me toch wel even wegdromen… maar uiteindelijk vind ik deze er niet echt uit springen. En wanneer ik dan toch ga voor een designertas, dan wil ik gelijk wel het wauw-effect hebben.

Argumenten pro: lagere kostprijs dan de andere, klein en handig, simpel zonder saai te zijn.
Argumenten contra: toch ook niet de meest bijzondere designer handtas.

5. Chanel Classic Flap

chanel

Bron: Chanel

Wellicht voor eeuwig en altijd op mijn wishlist, maar toch zo onverstandig om deze te kopen (of misschien net niet). Deze tas is de afgelopen weken serieus in de overweging genomen. Ik was ervan overtuigd hem aan te schaffen, vooral onder het mom van investeren, maar uiteindelijk heb ik het plan laten varen. Ja, deze tas is een investering (aangezien hij steeds sterk stijgt in prijs), maar hoe lang zal deze nog de investering waard blijven? Plus € 4 750 voor een handtas is écht héél veel geld. Serieus, écht veel geld. Het is een handtas… Mocht ik hem kopen zou ik wellicht dagelijks het dilemma hebben: dragen/niet dragen. Gewoon omdat ik hem niet zou willen beschadigen of schrik zou hebben om bestolen te worden. Is een tas die zorgen waard? Nope. Dus heb ik het plan laten varen… en ik voel me een pak lichter. Maar mocht ik ooit de lotto winnen – of een gulle schenker tegenkomen, dan staat deze tas nog steeds hoog op mijn wishlist.

Argumenten pro: tijdloos, goede investering, the holy grail in tassenland.
Argumenten contra: belachelijk duur.

6. Gucci Marmont Bag

Bron: Gucci.com

Nieuw in handtassenland en direct een hot item: de Gucci Marmont (large). De voorkant van deze tas vind ik echt super, maar jammer genoeg is de achterkant een beetje flauw.- waardoor hij dus op laag te staan komt op mijn wishlist.  Er is namelijk zo’n hartjespatroon ingenaaid en dat vind ik persoonlijk wel een beetje ‘tacky’.

Argumenten pro: hot & happening, leuke voorkant
Argumenten contra: hartjespatroon op achterzijde, logo aan de sluiting waardoor hij wellicht niet tijdloos zal zijn…

Welke tas geniet jullie voorkeur? En hebben jullie ook zulke innerlijke dilemma’s bij de overweging van zo’n dure aankoop?

Liefs, K.

Advertisements

2 comments on “Luxury wishlist”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s