Urban Decay Full Spectrum

No comments

urbandecayfullspectrum-4

Urban Decay. Need I say more? Ik ben al jaaaaaaren fan van hun Naked Palettes en kan inmiddels mijn collectie bijna compleet heten. Dagelijks gebruik ik hun producten met zoveel plezier, dus ik was helemaal in de wolken toen deze limited edition in KLEUR zag!

Met 21 alle-kleuren-van-de-regenboog sta ik gewoon te springen als een klein meisje. Zoveel mogelijkheden, zoveel uitdaging, zoveel variatie… een superleuke aanvulling na alle Naked Palettes.

Urban Decay kiest hier opnieuw voor een vierkant palette, maar in tegenstelling tot de Ultimate Naked Basics, viel me echt op hoe GROOT deze is! Dit palette neem je niet zomaar mee in je reistas, maar pluspunt: hij heeft een gigantisch grote spiegel – I like.

De verpakking is van heel stevig kunststof en de bovenkant bevat een reliëf – wat heel futuristisch aandoet en super leuk is! Wat ik persoonlijk iets minder mooi vind, zijn de UD in kleur, maar het omschrijft natuurlijk perfect de inhoud van het palette, namelijk KLEUR KLEUR KLEUR!!!

urbandecayfullspectrum-3urbandecayfullspectrum-5

Binnenin zit dus een full size spiegel, wat echt super handig is! Verder zit er zoals steeds een heel degelijke kwast bij. Deze kwast bevat een blendingborstel en een applicatieborsteltje, dat zoals je kan zien, al goed door mij gebruikt is. De kwasten van UD vind ik trouwens echt heel kwalitatief. De haren zijn synthetisch en heel stevig. Mijn kwast van mijn eerste Naked palette gebruik ik al jaren en hij blijft nog steeds even goed.

Op naar de 21 (!!!) supermooie kleuren die Urban Decay voor ons in petto heeft, van spierwit tot kanariegeel en met prachtige groene tinten die zelf deze Kerst goed tot z’n recht komen.

UrbanDecayFullSpectrum-6.jpg

De kleuren hebben een gevarieerde finish. Van matte tot metallic, shimmery en satin. Enkele kleuren vallen direct op, zoals Calavera, Seize en Hatter, terwijl andere toch wat meer ingetogen zijn, zoals Platonic en Iced. Maar liefst 18 kleuren zijn volledig nieuw, terwijl drie uit eerdere limited edition palettes komen.

urbandecayfullspectrum-10

De eerste swatches zijn de roodtinten, van links naar rechts: Alchemy – Gossip – Paranoia – Warning – Seize – Jones. Dit zijn persoonlijk mijn favoriete tinten van het palette. Eenvoudig te combineren met bruin- en rozetinten, zoals de Naked palettes. De eerste drie hebben voornamelijk een koele ondertoon, terwijl de laatste drie een erg warme ondertoon hebben. Vooral Warning is mijn favoriet! Echt een hele mooie kopertint die gewoon bij zoveel zo goed staat. Ook Alchemy en Jones kan ik heel goed smaken. Echt zo blij met deze kleuren!!!

urbandecayfullspectrum-11

De volgende reeks zijn de groene tinten. Hier zie je: Midnight Blaze – Calavera – Goldmine – Hundred – Hatter – Mean.  De pigmentatie is echt top! Zelf bij de gele kleur, Calavera. Heel gewaagd is Hatter, maar in de zomer denk ik daar wel leuke dingen mee te kunnen verzinnen. Ideaal voor de we-doen-eens-gek dagen. Midnight Blaze is iets minder sterk gepigmenteerd, maar doet dan weer heel goed zijn werk als een ‘top coat’ oogschaduw om extra glans toe te voegen.

urbandecayfullspectrum-12

Minx – Blindsides – Metamorphosis – Delirious – Sketch – Faded zijn de indigo en violet tinten. Dit zijn best koele tinten, behalve Delirious, die ik persoonlijk wel warmer vind aanvoelen. Blindsided is echt voor de durvers. Zo’n mooi hemelsblauw. Metamorphosis en Faded zijn minder goed gepigmenteerd. De laatste gebruik ik ook eerder als een topcoat, terwijl Metamorphosis wel goed opbouwt in kleur. Niet mijn persoonlijke favorieten, maar wel een mooie aanvulling in de collectie.

urbandecayfullspectrum-13

Als laatste zijn er ook drie neutrale tinten toegevoegd: Platonic – Iced – Bump die allen iets minder goed gepigmenteerd zijn. Platonic is een donkergrijze metallic oogschaduw en Bump is een spierwitte, matte tint. Iced vind ik dan net iets meer bruikbaar en past ook heel mooi samen met nudetinten. Dus zeker geen verloren kleuren.

Ik maakte deze look met volgende kleuren: Goldmine in mijn binnenste ooghoeken, Midnight Blaze over mijn bewegend ooglid en Platonic in mijn buitenste ooghoeken om de look wat meer smokey te maken. In mijn arcadeboog maakte ik gebruik van een matte, bruine tint uit mijn Naked Basics palette om meer definitie te geven. Verder werkte ik af met zwart oogpotlood en mascara. Ideaal voor tijdens deze kerstperiode en gewoon eens wat anders dan steeds de nude looks.

UrbanDecayFullSpectrum-14.jpg

Wat mij betreft echt een TOPpalette. Sinds ik het heb gebruik ik het praktisch dagelijks, zeker de kleur Warning heeft z’n vaste plek gevonden in mijn dagelijkse routine in combinatie met bruintinten uit de Naked Palettes. Dit palette lijkt misschien voor de durfal, maar in combinatie met neutrale tinten vind ik deze kleuren zo’n onmisbare aanvulling! Het brengt variatie en uitdaging in mijn dagelijkse routines, zeker wanneer ik al het Nude-gedoe eens beu ben.

Zoals we van Urban Decay gewoon zijn, is dit palette van topkwaliteit! Erg goede pigmentatie, geen irritatie aan mijn gevoelige ogen, prachtige kleuren en een sublieme verpakking. Zeker een aanrader!

Het Urban Decay Full Spectrum palette is Limited Edition en vind je bij Ici Paris XL. Het Full Spectrum palette kost € 54.

Liefs,

K.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s