Furla Metropolis Bag First Impressions

Hi guys!
Are you guys longing for spring as much as I am? The closer it gets, the more I think about it… it’s almost an obsession. Watching flowers and floral spring outfits on Pinterest, putting away my winter items, … Yes, I’ve been walking around with cold feet last week, but all in the name of spring.

To compensate the dark weather, I’ve been shopping for light colours and spring/summer items. And my absolute favourite is my new Furla Bag!!! I’ve showed you guys a sneek peak in an earlier post, but today I want to go into detail and review this new beauty and show you guys some inspiration on how to wear it.

Addition: a full review you can find here .


Hi!
Man, hebben jullie ook zoveel zin in de lente als ik? Hoe dichterbij het komt, hoe meer ik er aan zit te denken… bijna obsessief om eerlijk te zijn. Constant ben ik als een detective op zoek naar knopjes op de bomen, staar ik bijna tien minuten naar een bloem en al tien keer zoveel tijd zit ik op Pinterest te zoeken naar lente outfits. Ohja, en het heerlijke gevoel van je winterkledij – ook al hou ik er zoveel van – terug in de kast op te bergen voor enkele maanden… jup, ‘k heb al koude voeten gehad deze week, maar dat allemaal in de naam van de lente!

Om het donkere weer te compenseren, kon ik de drang niet weerstaan om te gaan shoppen voor de lente. En mijn absoluut favoriete aankoop van de laatste tijd is mijn nieuwe Furla handtas!!! Ik toonde jullie eerder al wat van deze nieuwe tas, maar vandaag wil ik meer in detail gaan en jullie wat inspiratie geven over hoe deze tas te combineren. 

furlametropolis-1

FurlaMetropolis-2.jpg

FurlaMetropolis-3.jpg

Really  guys, I was so enthousiastic when I ordered this bag! It was actually very impulsive and totally not in my budget, but I just couldn’t resist this pretty, colourful beauty. And the happiness only spread the moment I opened my package.

Coral really is one of my favourite colours, so when I saw this combination – with the gold hardware – I completely fell in love. After doing some research, I found so many pretty colours that I just wanted to buy them all… but coral it is! Just perfect for spring and summer.

About the bag, the model is called Metropolis and it’s actually a mini bag. It’s just big enough to fit my iPhone 6 and some essentials. Since I made the decision to only wear smaller bags a few years ago, I really adjusted to not packing so much stuff. The only problem that occurs is when my partner wants me to put his wallet in my purse… let me tell you, with this bag, that’s mission impossible. But, I actually love the fact that it’s light and I don’t get to bring so much stuff.

This really is a high quality bag. It shows that it’s made in Italy. The leather is really good quality, very sturdy and pretty scratch resistant – but I’ll update you on the wear in a few months. The bag is stitched so good, really perfect and the inside lining is also very high quality and pretty in pink 😉

I had some doubts on the long chain, not because of it’s quality, but I’m not used to wearing an all chain handle. Those things can cut, but I have to say that I haven’t experienced that with this one. Because it’s rounded it’s very pleasant to wear. Yeah, now I’m starting to sound cheesy and boring. On to my favourite part, STYLING.


Echt jongens, ik was zo enthousiast toen ik deze tas bestelde! Het was compleet impulsief en pastte eigenlijk helemaal niet in mijn budget, maar dit pareltje kon ik gewoon niet laten schieten. En geloof mij, het gelukzalige gevoel werd alleen maar groter toen ik het pakje opende! 

Koraal is een van mijn favoriete kleuren, misschien wel mijn meest favoriete kleur, dus wanneer ik deze combinatie zag – met de gouden details – was ik stapelverliefd. Na wat opzoekwerk vond ik nog zoveel mooie kleurtjes, ik zou ze allemaal willen gekocht hebben… Maar dat laat de portemonnee niet toe, dus bleef ik bij koraal. Perfect voor de lente en zomer.

Over de handtas, het model heet Metropolis en het is een mini handtas. Net groot genoeg om mijn iPhone 6 in te passen en dan wat essentiële zaken, zoals een lippenstift, sleutels en een kaarthouder. Sinds ik enkele jaren terug besloten heb om geen grote tassen meer mee te zeulen, vind ik het beter om me aan kleinere tassen te houden. Enige nadeel: als mijn partner me vraagt om z’n portefeuille in mijn handtas te steken… werkt niet.

De kwaliteit van deze tas is trouwens echt top! Je ziet echt het Italiaanse vakmanschap. De kwaliteit van het leder is echt heel goed, en heel stevig, wat maakt dat de tas z’n vorm mooi bewaart. Voor zover ik gemerkt heb is dit leder ook vrij krasresistent, maar een betere update binnen enkele maanden… 

In het begin had ik wel wat twijfels betreffende de ketting, ik was bang dat deze teveel zou snijden op mijn huid, maar omdat het een mini tas is en er niet veel in kan, weegt het gewicht niet door. Plus de ketting is mooi afgerond, waardoor deze zeker niet snijdt. Oké, ik begin een beetje aan het eind van mijn latijn te raken, dus verder naar het leukste deel: STYLING.

I really love to combine this bag as a statement bag. A neutral outfit with a bag that pops colour! I have to say, I really fell in love with this model of the bag, so I’m seriously considering on buying another one in a neutral colour so it’s more easy to wear. But back to my colourful baby… Here I’m wearing this bag in combination with white jeans and a jeans jacket. But I’d like to wear it in a grey-neutral outfit as well… future ideas. Or with a white blouse and a boyfriend jeans. Yes, loving it.

But I’d also like to wear this bag with an explosion of colour. I’m thinking in combination with a floral dress or an all coral outfit. With some jeans shorts and a striped tee, throw in some Converse All Stars and you have a match. To give you guys some inspiration in all different styles/colours, I searched Pinterest for all my favourite looks.


Het liefst van al combineer ik deze tas als statement piece. Een neutrale outfit met een tas die eruit springt met kleur! Ik moet zeggen, ik ben wel echt verliefd geworden op deze tas omwille van het model, dus ben ik serieus aan het overwegen om hem nogmaals aan te schaffen in een neutrale kleur, iets dat makkelijker combineerbaar is. Maar terug naar mijn favoriete kleur… Hier combineer ik mijn tas met een witte jeans en een jeansjasje. Denk dat het ook super zou gaan met een compleet grijze outfit… ideeën voor de toekomst. Of met een witte bloes en boyfriend jeans. Hmmmm.

Maar ik vind het ook leuk om deze tas te combineren in een explosie van kleur. Ik denk dan aan een bloemenprint jurkje of een volledig koraalkleurige outfit. Of met een jeansshortje en een gestreept truitje, een paar All Stars eronder en een perfecte match. Om jullie wat inspiratie te geven in verschillende stijlen en kleuren, zocht ik Pinterest af naar mijn favoriete looks.

levis-501-ct-outfit-streetstyle-adidas-originals-trainingsjacke-sneaker-wedges-bobby-isabel-marant-modeblog-fashionblog-whoismocca-9

10f0f33caca86448b42e99a23481a8c2 d6810cc8db7cd1152d65746ee63532d5

ilovegreeninspiration_furla_minibag_01

furla-metropolis-fashion-blogger

So, what do you guys think about this bag? Are you just as much in love as I am?! I bought this bag at Zalando.be but you can also get one at the Furla shop as well… Dreaming…

Zijn jullie ook zo verliefd op deze tas als ik?! Ik zou er echt zovelen van willen… Ik kocht deze tas bij Zalando.be maar is ook verkrijgbaar via de Furla webshop… Kwijlen…

Love,
K.

 

One thought on “Furla Metropolis Bag First Impressions

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s